Park udulo

Az Ön cégének jelmondata

Vajta a retro strand                                                                                                                  2010. július 30., péntek

Vajta Fejér megyében, Sárbogárdtól 27, Siófoktól 63 km-re található község. Egy pici strand termálvízzel, és árnyas parkkal. Vajta különleges értéke a vonzó környezetben fekvő, ásványi anyagokban gazdag hévízfürdő. A hajdúszoboszlói és a sárvári vízhez hasonlítható termálvize. Aki a nyolcvanas években járt már itt, annak egyetlen újdonságot az árnyékos, új parkoló jelenti majd. A parkolás még mindig ingyenes, a strand azóta mit sem változott, nem öregedett, de nem is fiatalodott, mondhatjuk: „jól tartja magát”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki még nem járt itt, annak is talán visszahozza a harminc évvel korábbi emlékeket ez a fürdő. Mindössze három medencéje van: egy gyógyvizes, egy strand- és egy úszómedence. A hőfoka mindegyiknek különböző, a legmelegebb 38 C°-os. Nagy parkja árnyékos, ide tényleg pihenni, fürödni járnak az emberek. Nyugodt, csendes hely, kivéve a strandmedencét, ott zajlik az igazi strandélet. Felnőttek, gyerekek, fröcskölnek, játszanak, mégsem zavarják egymást. Vajtán nem kell tartanunk a „hétvégi csúcstól” mert területe és a medencék nagysága bőségesen kiszolgálja az ideérkezők igényeit. A mosdók és öltözők fából készült házikóban találhatók. A büfék száma nem is indokolná, mégis bőséges az étel- és italkínálat – legalábbis a strand méretéhez képest. Itt árulnak hamburgert, tölcséres fagyit, vattacukrot is, ellentétben a Dunaújvárosi stranddal.

Amit a vajtai vízről tudni kell: A legújabban feltárt kútja 67,5 Celsius fokos hévizet ad, mely a hazánkban található valamennyi termálvíznél nagyobb arányban tartalmaz jodidot és fluoridot, sótartalma pedig literenként eléri a 18 ezer milligrammot. A gyógykezelés ivókúrával is kiegészíthető. A strand szezonális nyitva tartása minden év május hónap elejétől szeptember elejéig tart.

Glassl Mariann   /   Wellness online

Strand– és Hévízfürdő Vajta

A Strand 2015 óta zárva tart, várjuk a felújítást.

Ásványi anyagokban gazdag hévízfürdő. A hajdúszoboszlói és a sárvári gyógyfürdők vízéhez hasonlítható gyógyhatású termálvíz, sok jodidot és fluoridot tartalmaz, sótartalma jelentős. A medence hőfoka kb. 35 C°.

 

 

        .